torsdag 10. november 2011

Eit lite attersyn...

Ja det er dessverre langt mellom blogginnlegga her i gara... men de he nok sine grunna!! Ej bære på vår 3 vesle skatt å e allereide koma snart 7 mnd på vei... 1. feb er terminen denne gongen. Å for ikkje å snakke om huset våra.. de he verkele vakse, men e langt frå ferdi. Me bur opp me foreldra mine rett oppom så e ihvertfall ikkje langt heimafrå. Husbonden og min Pappa e ihverdige i huset kvar ettermiddag og kveld itillegg til helgane. Så ting skjer kvar dag. Målet mitt er å kome inn i gamledelen av huset til jul... så for vi sjå!!



Her ser de mitt mesterverk for nokre veker sidan... Henta bonnja i barnehagen og trakka så meiningslaust over at ej gjekk i kne... vart endameir hoven og blå og var sikker på brot... men heldigvis... de gav seg så slit no berre med nokre smerter der... kjedelige greier...



Ja huset er tilnærma ferdig ute, ihvertfall for vinteren. Det er tett og skal tole både vete å vind! Veir karane mine synst de var godt å kome sej i hus å jobbe kveldane når det var kaldt og mørt.. spesielt var de traudige kvelda når de regna som værst.. men dei gav sej ikkje!!!






Her ser de huse sett frå der me bur no!




Deilig å ha fått tak over ytterdørene.

Svalgangen vart ej kjempe nøgde me!!



Å no ein ta siste dagane fekk dei ved hjelp av ein god hjelpar i storedøra så

huset er heilt tett :-D Huset er midlertidig lista..

Utskjæringane må vente til våren ilag med malinga.


Hønene synst at veret er flott tross at det er kaldt. Likar sej når dei får gå fritt :-D



Stovegolva våre var fantastisk flott.. MEN ufatteli skeive... 5 cm høgdeforskjell på 2,5 meter... Og dei levde veldig så sprekkene mellom borda var veldig varierande. Difor traudige å vaske. SÅ no bestemte me oss for å rette dei opp å legge nye... Vemodig då dei var over 100 år gamle... men trøsta mej me at de skal bli bra!! Håpar på å få legge det nye om ca 2 veker.


Her rettar dei opp med gipsplater under avrettingsmassa...

kunne ikkje bruke berre den massa då det ville gått

litervis med slike høgdeforskjellar.




Nystøypt og då må det sjekkast.. beint skal det vere!!




Begge stover er retta opp. Der det er ei brun plate framfor gamleglaset,

skal det bli ei dobbeldør inn til nye stova.


Her er spisestova nymala.




Prøving av golv... tru ka ein skal velje??



Her er arka som skal blir soverommet vårt ferdig isolert og taket har begynt å ta form.




Karane er iherdige og taket var lagt på nokre dagar. Min kjære onkel Audun (Opel Audun som Anna kalla han...) er også utruli snill og hjelpe oss mykje!!



Taket ferdig og det er klart for legging av plater på veggane.




Her ser ein omrisset av badet på loftet. Stort bad, men dessverre skråtak.. men me he ein plan så skal få nytta plassen.



Nystøypt badgolv. Og Anna nytta høve til å sette sine spor.... Ikkje greit å vere lita å skal forstå alt!!! Ikkje mykje barnevennleg hus akkurat. Men det blir det vel att!!



Mathias og Pappaen prøvar å rette opp skaden.




Her ser ein romet som skal bli Mathias sitt. Er i desse timar ferdig isolert.

Det blir liggande vegg i vegg med de nye badet.





Husbonden sit i omrisset av nye gangen. Her er det lagt varmekablar og støypt no.



Her er kjøkkenet i desse dagar... Begredeleg... ej tenke mykje på alt ej skulla gjort her no før jul..... men gjer litt bort me farmor og litt opp me mamma!!

Vanskeleg å pakke ned alt krusatøye so fann ut at ej berre stabla noko av de på benken...




Her er slik gangen vår ser ut no. Ette me skifta døra til ei mindre dør så ser det slik ut. Her må de isolerast og haast på panel.




Her er nye stova... Den er ferdig isolert, men ikkje første prioritet før me flytta inn att.




Under altanen rundt huset har me hatt på plater slik at det er tett :-D Her har husbonden laga til plass for klessnor.. ej vil ha ei god gammal på plenen.. men han meinar at dette blir bra!! Gjenstår å sjå ;-)



Under ser ein huset sett nedanfrå... Det er omlag dobbelt så stort no :-D Mykje arbeid gjenstår enno, men me håpar å kome oss i hus til jul for so ta rom for rom etterkvart. Når me velge å gjere det meste sjølv så må ein berre ta tida til hjelp. Ein får ihvertfall de slik ein vil når ein gjer det sjølv.

Ja adventstida nærmar sej med stormskritt. På godt og vondt. Ej e dessverre sjukmeld ette mykje trøbbel med puls å kynnera, men heldigvis litt betre no når ej teke det med ro.

Juleforberedelsane mine he så smått begynt.. Fått baka flatbrød.. Syltaflesk, rollj og løfse i tillegg til julekake ste for tur.. men ej kjeme til å måtte ta de smått om senn for å ikkje provosere noko.. ej blir fort gåen so må ta de rolig... prøve ihvertfall!!!

Ha ei fortsatt fin førjulstid mine lesera. De skal ej!!


Klem Linda

4 kommentarer:

  1. Oi, her har det skjedd mykje i huset! Det blir stort og fint!! :) :) Lykke til vidare i svangerskapet, du fe prøve å slappe av mellom slaga =)

    SvarSlett
  2. Heise det, det gjenge iallefall framover, det e det ingen tvil om! Gleda mej voldsomt til å sjå ferdig resultat!
    Og jul blir det uansett ;) Ha ei flott førjulstid, og så snakkast vi om ei vek? :)

    SvarSlett
  3. Gratulere me liten skatt;)
    Verte kjempefint huse! Teke litt tid, men det e absolutt verdt det! :)

    SvarSlett