He fått sytt rollen for i år :-) synst det er veldig kjekt me slike tradisjonar. Mange brukar å stappe i netting, men sjarmen for min del er å sitte med nål og trå :-)
Her ligg dei klar for tining. I år brukte eg litt fårikålkjøtt som supplemang for å få dei ekstra kraftige.
Måtte fjerne beina først.
Rett flink å sy var han så lenge trottet varte....
Her er vi klare til å begynne.
Her har vi sytt i hop to slagsider for å få rollen større.
Etter å ha hatt på masse godt krydder og lagt inni supplemanget var det å rulle den i hop og starte syinga.
Her har vi sytt i hop to slagsider for å få rollen større.
Etter å ha hatt på masse godt krydder og lagt inni supplemanget var det å rulle den i hop og starte syinga.
3 flotte rollar om eg skal få seie det sjølv. Dei vart kraftige og fine så håper dei blir gooo :-)
Eg har tidlegare kjøpt ferdig blanda krydder, men det gjorde eg ikkje i år. Eg tok å leitte fram oppskrifta til mi kjære mormor og brukte den. Så eg håper eg er like heldig med blandinga som ho brukte å vere <3
Eg har tidlegare kjøpt ferdig blanda krydder, men det gjorde eg ikkje i år. Eg tok å leitte fram oppskrifta til mi kjære mormor og brukte den. Så eg håper eg er like heldig med blandinga som ho brukte å vere <3
No ligg dei i salt og skal gjere det nokre dagar. Så blir det koking, pressing og til slutt oppdeling og vakumering før dei går i frysaren . Nydeleg rollj ligg på i frysaren heilt fram til neste jul. NAMNAM :-)
Det neste som står på programmet no er syltaflesk og etterpå hjortepølse.
Det er herlig med førjulstid <3
Kor flinke du e Linda! Rett imponerte e ej! :D
SvarSlettFlinke du e da!
SvarSlett